mandag den 21. marts 2011

Stueplanternes befrielsesfront: Ompotning

De stakler. Hvis de havde haft en stemme, ville de have ringet ind til Plante-telefonen og beklaget sig. For job, travlhed og alt for mange dårlige undskyldninger har efterladt flere af mine elskede stueplanter i den samme potte i årevis. Med samme udpinte jord og samme grovillige rødder.
Så nu var det tid til blomsternes befrielsesfront.


Sig det ikke til nogen, vel. Det er virkeligt et ynkeligt syn, der viste sig, da Cliviaen kom ud af potten. Utroligt sejllivet plante. Den skal altså belønnes. Ved siden af t.v. ser du en nyligt indkøbt Clivia. Den trives fint, men skal nu bo sammen med én af de tre, der stod sammen i en alt for lille potte.

Da jeg rystede de løse døde rødder af, kunne jeg se, at den faktisk havde sat nye her på det seneste. Det er et godt tegn på grovillighed. Husk lige at smide en håndfuld lecasten eller potteskår i bunden af potterne, så jorden kan blive drænet og rødderne få luft.


Store gennemfugtige lerpotter er nu Cliviaernes hus. Nu står de og kommer sig i udestuen. Måske er jeg heldig at de blomstrer til næste vinter?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg rigtig gerne en kommentar, hvis du har lyst. Det er desværre ikke altid, ejg har kræfter til at svare hver enkelt, men jeg læser og genlæser dem ofte og glædes hver eneste gang!