fredag den 21. juni 2019

SOMMERSOLHVERV OG SOMMERSAFTER

 
I dag er det (allerede) sommersolhverv, den længste dag på hele året. Et tidspunkt vi Nordboere har fejret siden - ja, vist altid. I hvert fald i mere end 5000 år. Og det forstår man jo godt!Ældstesønnen Jonathan spurgte mig forleden, om jeg ville være hans mentor ud i saftkogning? Jeg slog straks til. Hvad sker der for at en ung mand på 28, at han vil lære at koge saft, kunne du måske finde på at tænke? Selvfølgelig er der en forklaring, og den skal du da også lige have: 

Han har nemlig fået nyt job og flytter til et internationalt Yogacenter (heraf kælenavnet Yogathan) og får ansvaret for ... skal vi kalde det logistikken i fbm. køkkenet. De holder kurser for Yogalærere og andre, der dyrker meditation og yoga på et seriøst plan og til måltiderne er de mellem 80 og 150 mennesker, så det er ikke en helt lille opgave. 

Jo, så han bliver såmænd lidt af en "Oldfrue" (ikke at han ligner én) ;) , og ét af hans ansvarsområder bliver at fremstille saft og juicer til deres sommerfest. 

Vi fik fremstillet Citronlimonade, Mynthelimonade og Hyldenade. Alt sammen efter stort set samme opskrift som når du laver hyldeblomstsaft, måske blot en kende mere stærkt, så skal det blot fortyndes det mere. Men man smager jo altid til allligevel, gør man ikke?

Jeg bruger Lone Landmands opskrift - denne gang anvendte vi dog honning i stedet for rørsukker.

Find hendes dejlige opskrift her. MIDSOMMERBLUES
Jeg er SÅ glad for at vi fik den dag sammen. Særligt fordi jeg nogle gange bliver grebet af en slags sommervemodighed, når jeg ser, at hyldemor allerede er i gang med at række sine cremehvide kniblingebesatte handsker op mod den himmelblå og jeg slet ikke selv har været i gang endnu. Kender du det?

Du får her til slut - med ønsket om en helt vidunderlig midsommer - et lille kik ud til et af mine hyldetræer: Det er det opstammede træ, du ser bagerst i billedet - i urtegården bag grushaven. Hun gør ikke noget stort nummer ud af sig, men står og titter frem bag Hjertetræet bag Klatrehortensiaen.
Glædelig midsommer og kram
M3 kommentarer:

  1. Thank you for the good information and very helpful. That's very interesting. I like all the things you share and see your beautiful creations, greetings from Admin blog remaja I hope you can visit and comment on my website :)
    Articles I like: kata kata mesra kata kata sepi tanpamu kata kata sopan santun tampan sejati

    SvarSlet

Læg rigtig gerne en kommentar, hvis du har lyst. Det er desværre ikke altid, ejg har kræfter til at svare hver enkelt, men jeg læser og genlæser dem ofte og glædes hver eneste gang!