onsdag den 20. maj 2015

HVOR ER JEG ALTSÅ BARE HELDIG!

Jeg er sådan en lykkens pamfilius! Jeg skal spare den nye læser for de snoede omveje, af hvilke, jeg er kommet hertil. Trofaste læsere af denne ustabile og til tider "helt gået i stå"-blog vil vide det. Men jeg er lykkelig. På trods af alt muligt. Tænk at opdage, hvor fantastisk det er at "have have" på hjernen i døgndrift. Det er der altså vækst i. Det er der energi og livsglæde i. Det helbreder, gør det!

Mange spørger mig, hvordan jeg i hedehulen kan få energi til at skrive, bl.a. på HAVEFOLKET, når de ved, at jeg har de skader, jeg nu har. At jeg ikke kan arbejde ret meget. At jeg har dage, der bare ikke duer. Det kan jeg egentlig godt forstå, for ved man bare lidt om, hvad jeg er oppe imod, ikke blot med mit eget hoved, men også med både min søns og min mors, så er der da så rigeligt brug for en helbredende have. Så rigeligt!


Forklaringen er imidlertid såre enkel: Det helbreder OGSÅ at beskæftige sig med havelivet i tankerne - ja, eller med fingerspidserne dansende hen over tastaturet. At kunne tænke på sig selv som en, der yder, en, der kan et eller andet. En der gør noget for nogen. I stedet for én, der ikke kan.

Og det helbreder at have have indenfor synsfeltet. Ofte! Ja, helst hele tiden! At snakke om have med andre haveelskere, at planlægge have, fantasere om have osv osv. Så når livet som sådan bare ikke duer ret godt.... når der er ulideligt mange smerter både i krop og i sind, så er det så lindrende at forsvinde ind i en verden af fotografier, at dvæle ved skønne havebøger, at tage på en lille tur med min familie til en smuk have, eller at drøfte emner og fokusområder med mine haveveninder og "kolleger" på HAVEFOLKET. At alle gøremålene så samtidigt er med til at gøre andre glade, ja, det glæder dybt inde i. Det helbreder faktisk. Også. Som i udover at gå ud i den helbredende have.


Jeg har da heldigvis været en hel del ude i min egen have, for Lene og jeg har jo i HAVEFOLKET sat os for at lave en skærehave og ovenikøbet skrive om både op og nedture i den. Det får du så besked om i magasinet. For tro mig, dét har der været. Op og ned, altså. Mest af alt har det været op og ned som i "hagl hopper op og ned i højbedene" men der har da også været lidt "duer og skader og snegle og katte hopper op og ned" på de nyudplantede små ti cm høje sommerblomster. Jo jo! Men jeg kan love for, at der også har været andre udfordringer. Dem får du høre meget mere om i det kommende sommermagasin. 

Nå. Ja. Det ville jeg jo også sige: Magasin er på vej. Igen. Denne gang bliver det altså det bedste ind til dato! (Det siger vi hver gang). Men som I kan se, har jeg både "skullet" i Tivoli, I barokhaven på Frederiksborg og Fredensborg Slot, ud i min egen skærehave og så har jeg været så heldig at tale med kendte og professionelle havefolk fra alverdens kroge af vores lille land. Det er altså megasjovt og ikke spor svært. Blot træning for min tågede hjerne. Og så er jeg så privilegeret, at jeg kan få lov til at "tænke højt" på sidste side og ovenikøbet får en specialdesignet klummegrafik som illustration. Det er ikke alle forundt. Men mig er det. Jeg er da heldig. En lykkens pamfilius. Jeg vil ikke røbe mere.


Blot sige, at vi er gået bort fra at være "Gavefolket", der giver det hele gratis bort på ISSUU - til at være HAVEFOLKET. Og hvis du vil læse alt muligt til, fra og om havefolket, så knast ind på web-siden og bestil dit eksemplar af det trykte magasin. Vi har netop åbnet en ny e-shop. De daglige små indlæg, får du stadig på bloggen selvfølgelig, så dér skal du ikke gå forgæves. Vi er til for dig. For haveglæden. For os selv. For det er simpelthen livsforsødende, og -forlængende. Frugtbart på mere end een måde.

Der er så meget i vente!

11 kommentarer:

 1. 1000 tak, søde og kloge Henrik Havehjerne. Tænk, jeg synes, det er SÅ mærkeligt, at der har været over 90 personer inde og læse mit indlæg allerede i dag, men kun du har kommenteret. Jeg tror, jeg har tabt følingen med haveblogverdenen. Mon nogle vil være søde, at forklare mig, hvad jeg ikke har opdaget?

  SvarSlet
 2. Generelt bliver der ikke lagt så mange kommentarer mere, Marianne. Måske er der mange som går ind via smartphone og tablet. Og, på de to er det altså møgbesværligt at skrive. Måske er der bare ikke så meget tid til at kommentere mere. Med enkelte undtagelser er det noget vi alle oplever. - Men et dejligt indlæg har du skrevet og hvor er det skønt at høre, at det ikke kun er Haven som er helbredende, men også alt det have udenom :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 3. Instagram har ødelagt meget for bloggene. mange synes at det er nemmere og hurtigere end at skrive på en blog..:-(
  Dejligt at du trods sygdom kan klare alt dettte..med havemagasin og blog.
  Skulle ønske at jeg genfandt glæden ved haven men jeg orker knapt nok at gå ud i den.
  Her har været gravet op til sivbrønd, nye kloakrør og diverse andre ting.
  Jord er blevet flyttet fra det ene sted til det andet hvor der nu er store bjerge hvor der vokser ukrudt.
  Renovering af stueetage har taget det sidste energi..så 4000 m2 have må vente.
  Vore 6 hunde er glade dog..de kan være over det hele..;-)
  Men altid dejligt at læse jeres andre skønne haveblogge, det nyder jeg..<3

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Også tak herfra , læser både din og Havefolkets blog. Altid oplysende og vidende læsning.
  Hilsen Hanne.

  SvarSlet
 5. Jeg er ny læser her, men glæder mig til at læse med fremover :)

  Og jeg synes det lyder spændende med det næste nummer af Havefolket.

  Jeg er ret ny inden for haveverdenen også - hvad hedder blomsten på det første billede? Den er så smuk!

  SvarSlet
 6. Kære Marianne
  Hvis jeg havde været hjemme og set dit indlæg i onsdags, havde du fået en kommentar allerede da:-) Det med kommentarer hænger stadig sammen med at give og modtage, men der er også mange der er hoppet over til andre sociale medier.
  Jeg holder stadig af at blogge og er ikke så vild med FBgrupper.
  Hvor er jeg glad for, at du har det så godt med skriveriet og samarbejdet på HAVEFOLKET selv om du døjer med hovedet - det er virkelig skønt for jer at have fået så godt gang i først bloggen og siden bladet. At lave et tidsskrift er noget helt andet end en blog, men I lyder til at nyde det og skal have al mulig held og lykke med det:-)
  Skære- og køkkenhaver har det med at gå op og ned især her om foråret, hvor man venter og venter på at alt skal spire og overleve kuldegrader og snegletænder, men jeg ser frem til at læse om dine og Lenes udfordringer.
  Hvis du har tid, energi og lyst, så husk at jeg har åben have d. 30/5 11-16.
  Knus

  SvarSlet
 7. Hej Marianne. Vi er blevet mange flere i blog verden, og det kræver både tid og et fornuftigt ord at lægge en kommentar. Jeg er ikke den flittigste til at kommenterer, men tjekker næsten alle i min blogroll når der er nyt. Der er mange måder at blogge på, nogle er helt klart dygtigere til at skrive så det flyder. Mine indlæg er ofte lidt stakato, det ved jeg godt. Men vi må erkende at blogge lever og nogle dør ud, måske indrettet, fordi forfatteren er kommet sent i gang i en allerede etableret verden....selv prøver jeg først at skrive tilbage til de flittige gæster hos mig selv, og ved meget gode indlæg. Haven er helbredende og livsforlængende, tror jeg var havnet i et meget sort hul, Hvis ikke det var for den grønne have, og måske også bloggen. Stor ros skal I have for Havefolket, hjemmesiden der dagligt indeholder nye indlæg, også det flotte magasin (som har været gratis)men jeg hopper selv af når det bliver "kommercielt" sorry, sådan er det. Her skal det være passion og lyst, kan blive en forretning, så ok. Men så er platformen ændret, håber I er klar over det. Det er nok svært at drive et haveblad i 99 kr. Genren, ubetinget det er flot lavet, og ikke en stor indtægt for jer. Men for mig vil det ikke være 99 kr værd. Håber dog på at I får succes, det er der brug for i Danmark, et frisk blad, som ikke kun er reklamer og overfladisk livsstil.
  Venligst

  SvarSlet
 8. Hej ja meget er ændret i blog verden. Desværre er der ikke mange der ligger kommentar, og det er nok bare noget man skal acceptere. Jeg savner selv at få kommentar, og kan lige som dig se at der er mange der er inde og se på bloggen. Jeg kan dog også se at jeg har mange udlandske læsere fra Norge, England osv. Dejligt i har fået et blad op og stå, fortsat held og lykke med det.

  SvarSlet
 9. It would be tempting to look at these Replica Rolex side-by-side.these two watches prove one of the most important principles of collecting vintage Replica Breitling.The case on the Sometimes Replica IWC does something weird, and that’s when you really need to pay attention.Rolex Air King is much more lithe than the sturdy beveled design found on such vintage sport watches as the Submariner and GMT.Sometimes Replica Omega does something weird, and that’s when you really need to pay attention.The appulse on the Replica Hermes Handbag capacity of high-end appearance brands isn’t absolutely clear.But some analysts are admiration a stronger approaching for high-end appearance brands of Replica Prada Handbag architecture affluence watch divisions.

  SvarSlet

Læg rigtig gerne en kommentar, hvis du har lyst. Det er desværre ikke altid, ejg har kræfter til at svare hver enkelt, men jeg læser og genlæser dem ofte og glædes hver eneste gang!