mandag den 10. september 2012

Blomster-fyrværkeri ......og et udsat bryllup

Du husker måske, at der blev varslet BRYLLUP her på matriklen i maj 2013? Og i den anledning spurgte jeg jer her i blogland (og resten af verden) om, hvad der dog blomstrede på den tid af året. Dér sidst i maj.

Det fik jer ud af blækhuset og hen til tasterne! Se bare her!

Men så forleden sagde min kommende svigersøn pludselig henslængt i sofaen: "Ja, brylluppet er jo udsat på ubestemt tid".

En tavshed bredte sig. Alle så på hinanden - jeg nåede at tænke: Åh nej - endnu mere ventetid inden jeg kan tage ordentlig fat på baghaven. ( fordi det dersens telt skal stå der til maj.) Og hvad nu med alle mine såninger og blomsterplaner og...?

Men da så Kat, min datter, med et bredt smil supplerede med, "Ja, for nu er jeg gravid", såeeee ....................

Ja så....... Skete der en eller anden form for blomster-fyrværkeri inden i mit hoved.

Rosa Pompon Flower Circus, foto: Garden web
NU er så altså jeg kommet op af hullet fra før. Og det med et TIGERspring!

Glemt er al trakasseri over have. Glem er vreden over kommunens og statsforvaltnings afgørelser.

Glemt - ej ok, så næsten glemt er mit hoved. Og helt glemt - desideret fortrængt -  er vores skrantne økonomi.

Jeg skal være mormor

Og det er

.... komplet uforståeligt!

Ser mig selv om og om igen i spejlet og gentager for mig selv: "Du skal være mormor.".

Det virker ikke. Endnu.

Ja, ja, jeg ved godt at mange af jer, som jeg også Face booker med, allerede ved det. Men det er en nyhed, som først rigtigt er ved at forplante (!) sig hos mig.

Det kommer lidt efter lidt. Særligt nu, hvor min datter er begyndt at tale om nakkefoldsskanninger og brystspændinger og sådan.

Og så gik det op mig... min datter skal være .............. mor!  Endnu mere komplet ufatteligt. Livet er mig en konstant gåde. Og det er fantastisk. Det SKAL jo være sådan! Gådefuldt!

Indkøbt til hullerne i haven er nu:

1) Fyrværkeri-rosen ovenfor - den fandt jeg til ingen penge på den lokale lille planteskole i Lyngby (nej ikke Aldershvile, men Lyngby Planteland). Købte derfor så også tre.

Du kan læse mere om den her: Husk at scrolle ned på siden, da der er de fedeste fotos af den fede rose.

2) Til mit Kenzobed købte jeg også denne her:

Sandra Kordana
Det er ikke til at se det på fotoet (beklager kvaliteten, men der er næsten ingen fotos af den på nettet), men der står om den at den er abricos med ... lilla toner. Dét er da KENZO!

Sammen med den skal bl.a. stå: (Og hold nu fast:)
 • Rosen Bourgundy ice
 • Rosen Rose de Recht
 • Gæum (orange og gl-rosa)
 • Montebretia Lucifer
 • Pink Haveklinte
 • Duehoved
 • Div. purpursolhat
 • Div. Gerania
 • Div. Alunrod
 • Japansk Blodgræs
 • Rød lupin
Men så hvad med brylluppet? Det skal vist nok holdes alligevel. Måske lidt senere. Måske kombi med navngivning eller sådan noget. Som sagt udsat på ubestemt tid. Men det blir´.

Jeg er alligevel gået i gang efter jeres foreskrifter med at så som planlagt. Så jeg glæder mig til:
 • Alverdens forskellige akelejer
 • Sene tulipaner
 • Prydløg Purple sensation
 • Forglem mig ej
 • Løjtnanshjerte
 • Hvid matronalis/Aftenstjerne
 • Hvide lupiner (men æv, de kom ikke op af jorden)
 • Liljenkonval
 • Slangeurt
Og har desuden lavet bytteaftaler med én af mine medbloggere om Pæoner. Såeeeee en gang i oktober kan jeg fortælle om pæon-eventyret. Det glæder jeg mig OGSÅ til!

Rigtig god (og lun) startuge til jer alle!

33 kommentarer:

 1. Jamen jamen Marianne... STORT TILLYKKE !! Det bliver da SÅ godt og stort. Glæder mig også til jeg engang skal være bonusbedstemor.. Må nu godt vente lidt for så gamle er mine bonusbørn heller ikke endnu ;))
  Skønt at have noget at glæde sig til og sikke nogle skønne bede du får banket ned der..
  Knuzz Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ik´ så ringe endda. ;) Begge dele. <3

   Slet
 2. Stort tillykke med det Marianne - så pyt det bryllup kommer jo bare senere :D

  og vi glæder os til en eksplosion i din have til næste år i maj ;) bryllup eller ej  SvarSlet
 3. Kære Marianne. Tusind gange til lykke
  Mange hilsner Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, skal du have Merete. :)

   (Thorøe, Rode Larsen, eller?)?

   Slet
 4. Tillykke. Spændende at se, om der overhovedet bliver tid til haven, når baby engang er kommet :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det der siger du ikke vel? .... (Tænke tænke) Måske har du ret. MEn så bliver der tid til at "VÆRE" i haven og nyde den.

   Om ikke andet er der da nu en deadline for hvornår anlægsarbejdet skal være færdigt!

   Slet
 5. Jeg kan godt forstå, det var svært at komme op af hullet. Hun har jo lige været din lille pige, og nu gør hun dig til mormor. Det skal konsumeres over lidt længere tid, selvom det er en skøn titel at få. Endnu en gang tillykke Marianne.
  Jeg skal da lige love for, at du fyrer den af med det bed, hold da op, du er vild. Jeg glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, jeg ved godt det er VILDE farvesammensætninger. Men jeg er et meget passioneret menneske. Og det må godt komme ti udtryk i min have.

   Slet
 6. Dit indlæg bobler simpelthen af følelser, der er mange tanker, som nok lige skal vendes inden du rigtigt kan glæde dig over titlen mormor...men mange gange tillykke.

  Dejligt at du ikke er bange for at turde noget i haven!!

  SvarSlet
 7. iiiihhh Momse :-) stort tillykke, jeg kan lige se dit ansigt for mig hvor din svigersøn siger brylluppet er udsat. hi hi.
  smukke roser du viser billeder af.
  Hyg dig.
  kh Lone

  SvarSlet
 8. Stort tillykke med den kommende rolle som mormor. Tænk at kunne glæde sig til et havetæppe med en baby på med små lækre, marcipan-agtige kinder, arme og ben, som man bare må nusse og kysse på hele tiden. Hvor er du heldig - dejligt med en ny positiv ting i dit liv - du trænger vist også til at få vippet på balancen til den positive side.
  Knus fra Berit

  SvarSlet
 9. Tillykke, Marianne - det er vel nok dejligt, og især da jeg mellem linjerne kan læse at der sikkert bliver et lille bryllup alligevel, så alle dine forberelser ikke er forgæves. Super flotte bede, vi fremover skal følge og så krydret med billeder af en dejlig lille baby...

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, det havde jeg slet ikke tænkt på, Ulla. Baby skal da med i havebillederne. Det er nemlig også min holdning, at der skal flere folk med på mine fotos. Det giver endnu mere liv og glæde.

   Slet
 10. Meget stort til lykke herfra. Det er nok en følelse som skal prøves før man egentlig helt forstår, hvordan det er. Jeg har ikke prøvet det endnu, men du er ikke den første jeg har set/hørt blive helt ekstatisk over det, så det glæder jeg mig til, når det bliver min tur :-))

  Det Kenzobed bliver da helt forrygende. Det glæder jeg mig til at se. Jeg har arbejdet med et orange-pink bed, men der skal vist arbejdet noget mere med det, før det ligner noget ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. JEG er også spændt på om det bliver "noget" der ligner. Jeg synes nemlig det er en mega udfordring, at finde planter, der afløser hinanden over sæsonnen. Så det kan være det blot bliver sensommer-kenzo. Nu må vi se.

   Slet
 11. Hjertelig tillykke...til jer alle. Det er kæmpe stort og fyldt med stor glæde at blive bedsteforældre :0))) et af livets overraskelser, hvor glad man kan blive. Om man er syg eller ej, så,finder man sin egen rolle overfor sine børnebørn. Det er ikke sikkert, man kan passe dem så meget man ønsker på egen hånd, men det løser sig hen ad vejen...især når de bliver et par år. Jeg har tit ønsket, jeg var rask så jeg kunne være den farmor, som jeg troede jeg ville blive inden jeg blev syg. Men nu har jeg været farmor i 7 år...til to skønne unger på 4 og 7 år.....og jeg ved de elsker mig lige så højt, som hvis jeg havde været helt frisk og kunne drøne rundt. Ro og fordybelse...og spændende oplevelser i haven ....er rigeligt indhold, når vi er samme . Held og lykke :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, Helle, det er nok det der er udfordringen. At forsøge at ændre det der "glansbillede" af, hvordan man gerne vil være mormor (eller hvordan ens have skal se ud for den sags skyld) og se realiteterne i øjnene. Jeg er sikker på at det nok skal blive godt alligevel.

   Jeg kikker genre forbi dine dukker. Den lilla nissetrold er skøn!

   Slet
 12. Hov glemte at få den rigtige webadresse med....:0)). Hvis du kigger forbi, kan du se mine skønne børnebørn :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov! Glemte at sige, at det er dine børnebørn også!

   Slet
 13. Tillykke! Pyt med brylluppet. Det andet er da meget bedre og absolut en fyrværkeri fejring værdig :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte. Jeg tror vi tager hele "pakken" hvad angår fejring.

   Slet
 14. Kære Momse! Der tog de vist fusen på dig... men heldigvis til den gode side. Stort tillykke herfra :o)

  SvarSlet
 15. Ja godt med go' humor! Efter din beskrivelse kan man lige se situationen for sig!
  Du gir' den gas i et farveorgie, skal jeg love for. Det bliver garanteret flot....bryllup eller ej..Arrh Bryllup!

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, ikke. OG det bliver det også. Måske i en anden form.

   JA, farveorgie... Jeg glæder mig. NU må vi se, om det bliver som jeg forestiller mig. Ellers tager jeg det som det kommer.

   Slet
 16. Superdejligt - ville gerne lige have kunnet kigge med i det der blomsterfyrværkeri. :o)
  Og dit nye bed lyder lige som noget jeg også kunne have fundet på. Du står ikke lige og mangler en enkelt rose mere? Jeg har nemlig en Jaques Cartier som skal væk fra sit nuværende hjem, men jeg har simpelthen ikke noget sted at flytte ham hen, så han leder efter ny jord at slå rødderne i. Og godt nok er han lyserød, men meget velduftende, sund og rask, så deeeeeeet..........
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. JA vilinderligt gerne have din rose, hvis den ikke passer ind i dine bede. Både det at den er velduftende og remonterende taler til mine sanser. Og så er den jo knaldhamrende lyserød. Det må der også gerne være i KENZO-bedet. :)

   Slet
  2. Jamen, det ville være dejligt hvis du vil overtage. Jeg sender lige en mail til dig en af dagene. For det er nok bedst at vente til oktober med at grave op. Så kan jeg også lige nå at nyde synet og duften lidt endnu. Jeg har heldigvis 3 eksemplarer stående et andet sted, så denne var egentlig en overskudsplante som blev sat i et staudebed for år tilbage. Nu skal bedet lægges om, og jeg har tænkt og tænkt og tænkt over hvor jeg dog skal gøre af den skønne rose. Men sandheden er, at det eneste sted hvor der er en ordentlig plads vil jeg egentlig hellere have nogle andre roser.....

   Al den Kenzo snak får mig jo til at tænke tilbage på alle de skønne kjoler fra Kenzo jeg engang kunne lokke min datter i. Det var dengang......

   Vi skrives ved.

   Mange hilsner

   Trine

   Slet
 17. Hej Marianne.Også et stor tillykke fra mig.Jeg er selv farmor til to dejlige drenge på 3 og 6 år.Glæd dig bare-det bliver så skønt.Glæder mig til at se dit Kenzo bed.Har selv lige købt et par japanske blodgræsser i Lille Malunds have.Men nu skal jeg lige find ud af hvor de skal stå.Rigtig god dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg glæder mig også! Det har jeg faktisk gjort i årevis. Er alligevel bare overrumplet.

   Farmor bliver jeg også (formentlig - det siger sønnerne selv) på et tidspunkt.

   HEld og lykke med dit blodgræs. Det er virkelig smukt!

   Slet
 18. TILLYKKE Marianne - hvor bliver det spændende for dig :-)

  Skøn Kenzo buket du har kreeret.

  Jeg skal nok huske at gemme en dahlia frøstand til dig.

  SvarSlet

Læg rigtig gerne en kommentar, hvis du har lyst. Det er desværre ikke altid, ejg har kræfter til at svare hver enkelt, men jeg læser og genlæser dem ofte og glædes hver eneste gang!